Privacyverklaring

‘Helaas laat de wetgever weinig ruimte voor flexibiliteit in aanvullende-pensioenplannen.’

29 augustus 2022
Tekst
Stefanie Huybrechts
Beeld
Frank Vandewal (foto Stanley Black & Decker)

Frank Vandewal vindt dat werkgevers meer moeten doen om medewerkers te informeren over de invulling van hun aanvullend-pensioenplan. De hr directeur bij Stanley Black & Decker betreurt ook dat plannen weinig flexibel kunnen worden ingevuld.

“Veel werknemers zijn niet goed op de hoogte van de invulling van hun aanvullend pensioenplan”, zegt Frank Vandewal. Een brede doelgroep informeren over het onderwerp is ook niet vanzelfsprekend door de verschillende leeftijden. Bij jongere werknemers is het voldoende om de basis mee te geven door hen bijvoorbeeld wegwijs te maken op mypension.be. Bij 45-plussers is er daarentegen meer nood aan gedetailleerde informatie. Beide groepen samen zetten in één infosessie, werkt contraproductief.

Begin bij de FAQ’s

Het opstellen van een FAQ kan al een goed startpunt zijn om de kennis aan te scherpen. “Daarnaast vertrouw je als hr-afdeling best niet enkel op consultants om infosessies te geven”, benadrukt Vandewal. De gegeven informatie is doorgaans zeer technisch en complex, waardoor het risico bestaat dat medewerkers na afloop niet veel wijzer zijn geworden. Een hr-afdeling verdiept zich best zelf in het onderwerp om daarna de relevante zaken mee te nemen in een infosessie op eigen initiatief.

Doorheen zijn carrière zag de hr-manager al drama’s voorbij komen door een gebrek aan kennis over het onderwerp door werknemers. Zo beseffen veel werknemers niet wanneer ze hun aanvullend pensioenplan verderzetten bij hun vorige werkgever, de overlijdensdekking in sommige gevallen wegviel. Met als resultaat dat erfgenamen bij een plots overlijden niks krijgen.

Gebrek aan flexibiliteit

De hr-professional vindt het jammer dat het ontbreekt aan flexibiliteit in de aanvullende pensioenplannen. Wie vandaag als werknemer extra wil bijstorten, vanuit zijn brutoloon of bonus, in zijn aanvullend pensioenplan, is eraan voor de moeite indien er niets collectiefs door de werkgever georganiseerd werd. Er is wel een vrij aanvullend pensioen voor werknemers waar ze op eigen initiatief in kunnen storten, maar de bijdrage wordt hiervan afgehouden van het nettoloon. Dat is fiscaal een pak minder interessant. Daarenboven mag een werknemer ook niet op eigen houtje vragen aan de werkgever om meer van zijn brutoloon of bonus bij te dragen in het pensioenplan, omdat er dan sprake is van discriminatie ten opzichte van andere medewerkers.