Privacyverklaring

Federgon lanceert platform voor loopbaanbegeleidingsorganisaties

26 november 2019
Tekst
Jo Cobbaut

Federgon, de federatie van de hr-dienstverleners, lanceert een platform voor loopbaanbegeleidingsorganisaties. Het nieuwe platform wil een leidraad bieden en kwaliteitsgaranties.

“Federgon is de laatste jaren uitgegroeid tot het aanspreekpunt van de overheid voor wat betreft het systeem van loopbaancheques”, zegt Herwig Muyldermans, Algemeen directeur bij Federgon. “Bovendien hebben heel wat leden die aangesloten zijn bij de federatie voor bijv. outplacement, recruitment of search & selection, daarnaast ook activiteiten van loopbaanbegeleiding. Daarom is het een logische volgende stap om hiervoor een specifiek platform op te richten.”

Samen met de lancering van het platform wordt er ook de mogelijkheid geboden om een ‘Quality Label Loopbaanbegeleiding’ te halen, in overeenstemming met het Vlaamse Kwaliteitsdecreet. “Loopbaanbegeleiding wint steeds meer aan belang. In tijden van digitalisering en razendsnel evoluerende bedrijfsprocessen laten meer en meer werknemers zich begeleiden om na te gaan in welke richting hun loopbaan verder zou kunnen evolueren. Een aanbod van kwalitatieve loopbaanbegeleiders is dan ook heel erg belangrijk, het nieuwe loopbaanplatform wil hier een leidraad zijn,” besluit Herwig Muyldermans.