EY België vergroent mobiliteit

22 september 2020
Tekst
Jo Cobbaut
EY België vergroent mobiliteit

EY België neemt opnieuw deel aan de week van de mobiliteit. Sinds de lancering van zijn nieuwe mobiliteitsplan hebben reeds een 400-tal personeelsleden hun wagen ingeruild voor een milieuvriendelijker exemplaar en gaven 42 medewerkers hun bedrijfswagen terug.

EY België wil de mobiliteit van zijn 2.500 medewerkers verder vergroenen. Sinds een jaar stimuleert een nieuw mobiliteitsplan de medewerkers op een positieve en ontzorgende manier richting milieuvriendelijker verplaatsingen.

Op jaarbasis heeft EY België zijn CO2-uitstoot met 600 ton verminderd, dankzij een combinatie van openbaar vervoer, kleinere (of geen) bedrijfswagens, fietsgebruik en elektrische deelwagens en de hybride wagens voor starters. Sinds de lancering van het nieuwe mobiliteitsplan van EY België in oktober 2019, hebben reeds een 400-tal personeelsleden hun wagen ingeruild voor een milieuvriendelijker exemplaar en gaven 42 medewerkers hun bedrijfswagen terug; dat is quasi een verdubbeling op 1 jaar tijd.

Dankzij het Flex Reward systeem worden er immers belangrijke incentives gegeven aan medewerkers die met kleinere wagens willen rijden en voor medewerkers die geen wagen meer willen nemen.

Alternatieven voor de wagen zijn

  • abonnementen en tickets voor openbaar vervoer, inmiddels goed voor een 500 medewerkers;
  • een fietsvergoeding voor alle werk gerelateerde verplaatsingen;
  • elektrische deelwagens die iedere medewerker kan gebruiken, zodat hij niet met de wagen naar kantoor hoeft te komen;
  • units op maandbasis voor wie géén of een kleinere wagen kiest; met die units kunnen ze bijvoorbeeld fietsen leasen, of ze omzetten in cash.

Op termijn zullen er ook meer hybride en elektrische voertuigen beschikbaar komen voor iedereen en niet enkel voor de eerstejaars.