Privacyverklaring

Een app voor multimodale pendeloplossingen

7 juni 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
skipr + deloitte

Deloitte wil werknemers aansporen om multimodaal en duurzaam te pendelen. De consultant rekent op een oplossing van start-up Skipr voor een keuze uit diverse mobiliteitsopties voor woon-werkverkeer.

Sinds het begin van Deloittes mobiliteitsprogramma hebben reeds meer dan de helft van de ruim 5.100 werknemers voor meer duurzame mobiliteitsopties geopteerd. Deloitte heeft Skipr geïntroduceerd om hun werknemers aan te moedigen een bedachtzame mobiliteitskeuze te maken. Medewerkers kunnen voortaan verschillende mobiliteitsopties combineren, zoals openbaar en gedeeld vervoer.

Piet Vandendriessche, ceo van Deloitte Belgium, (foto links) wil de “graduele terugkeer naar kantoor aangrijpen om “mensen te stimuleren om groene mobiliteitsopties uit te proberen en te combineren.”

Skipr

Deloitte is voor Skipr (2018) een belangrijke klant. De start-up claimt dat zijn mobiliteitsoplossing makkelijk linkt met personeels- en salarisadministratietools en integratie toelaat met ondermeer het mobiliteitsbudget, aldus Mathieu de Lophem, ceo van Skipr (foto rechts).

Skipr doet dat via de combinatie van een app, een beheerplatform en een betaalkaart.

  • De app loodst de gebruikers naar hun bestemming met een combinatie van openbaar-, privé- en deelvervoer.
  • De betaalkaart geeft toegang tot alle diensten en betalingen over heel Europa.
  • Het beheerplatform staat gebruikers toe budgetten vast te leggen voor werknemers, terwijl loonfiches, mobiliteitspacks en onkosten geïntegreerd kunnen worden,

Belfius en Lab Box (de start-up incubator van D’Ieteren Auto) investeerden dit jaar in totaal 7 miljoen euro in de Serie-A kapitaalronde van Skipr. Belfius werd hiermee een referentieaandeelhouder van Skipr.

Laadstations voor elektrificatie

Deloitte wil CO2-neutraal zijn tegen 2030. Bijna 10% van de huidige bedrijfsvloot bestaat vandaag uit elektrische voertuigen, tegen 2030 moet de vloot uitsluitend elektrisch zijn. Om de keuze voor elektrisch vervoer te stimuleren, investeert Deloitte ook in laadinfrastructuur. Het hoofdkantoor van Deloitte in Zaventem telt reeds 218 laadstations, de lokale kantoren verspreid over België zijn al goed voor 308 laadstations.