Privacyverklaring

De professionele wereld evolueert: is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

26 augustus 2020
Tekst
Partner Content

De uitmars is in opmars

De cijfers liegen er niet om: in 2018 veranderde 5% van de Belgische werknemers van job, in 2019 verdubbelde dat aantal zelfs. Deze trend zal zich in de toekomst verderzetten indien werkgevers niet inspelen op de noden van hun werknemers. Hoog tijd dus om als organisatie actie te ondernemen. Hoe kun jij daarbij helpen?

Er is meer nodig dan stereotiepe kantoorhokjes

De manier waarop we werken, verandert zienderogen. Onze taken en verantwoordelijkheden evolueren waardoor de traditionele 9-to-5 werkuren en klassieke kantooromgeving onvoldoende ondersteuning bieden. De dynamische workforce van nu heeft modernere middelen nodig om haar taken tot een goed einde te kunnen brengen.

Een Big Bang van digitale informatie

De start van het nieuwe werken? Die begon bij de digitalisering. Sindsdien bekijken en delen miljoenen mensen online documenten vanaf hun computers. De snelheid waarmee gewerkt wordt, verhoogt aanzienlijk. Het gebruik van andere mobiele devices zorgt als het ware voor een explosie van digitale informatie. En dat voelen we zelfs tot op de dag van vandaag.

Weetje:

Astronomische digitale aanwezigheid
We verwachten dat het digitale universum tegen 2020 44 zettabytes bereikt. Dat zijn 40 keer meer bytes dan er waarneembare sterren zijn.

De kracht van het nieuwe werken

Nooit eerder beschikten werknemers over zo veel informatie. En dat dan nog eens altijd en overal … De verbondenheid, ook die tussen het privé- en professionele leven, was nog nooit zo groot. Met de juiste technologie en tools kan er eender waar en wanneer gewerkt worden. Zo evolueren we van een work-life balans naar een work-life blend.

Weetje:

Een succesvolle toekomst met the Office of the Future
HP deed onderzoek naar maatschappelijke ontwikkelingen en het gevolg daarvan op de werkplek. Dit werd gebundeld in the Office of the Future. Hierin wordt toegelicht hoe jouw organisatie succesvol kan zijn; gaande van het individu tot de juiste tools & technologieën.

De verwachtingen liggen hoog

En laat die work-life blend nu net volledig in lijn liggen met de verwachtingen van de werknemers van vandaag. Vooral millennials en Generatie Z streven hiernaar. Laat hen 40 uren per week in een besloten ruimte werken en hun productiviteit zakt aanzienlijk. Sterker nog, ze zullen op korte termijn hun job opzeggen om op zoek te gaan naar flexibelere arbeidsvoorwaarden.

Wat kan jouw organisatie doen?

Het succes van jouw organisatie hangt grotendeels af van de investering die je zelf wil doen. Wie de juiste tools combineert met de beste technologieën zal zorgen voor een tevreden werknemerspopulatie die productiever en creatiever dan ooit is. Jij hebt de toekomst in handen, waar wacht je nog op?

Weetje:

De beste tools & technologieën
In functie van het individu en het profiel, kies je bijvoorbeeld een lichte notebook met krachtige 10e generatie Intel® Core™ i7 processor die je nog beter laat presteren. Zo verhoog je de productiviteit van de werknemer, waar die ook werkt. Ook het gebruik van vooruitstrevende technologieën als artificial intelligence, machine learning en Internet of Things zal jouw workforce scherp houden.

Tekst: HP / Intel