De nood om functies te herdefiniëren is hoog

16 september 2020
Tekst
Jo Cobbaut
De nood om functies te herdefiniëren is hoog

Covid-19 zette het klassieke schema in beweging van waar, hoe en wanneer we werken. Voor nogal wat managers roept dat ook de nood op om klassieke functies te herdefiniëren.

Dat is alvast één conclusie van Robert Half. Het gespecialiseerd rekruteringsbureau ondervroeg ruim 300 Belgische leidinggevenden om in kaart te brengen welke profielen en vaardigheden sterk gewild zijn bij managers. Dat heeft er mee te maken dat de pandemie een aantal noodzakelijke veranderingen met zich meegebracht heeft op het vlak van waar, hoe en wanneer we werken. Bijgevolg ziet 27% van de managers in België momenteel de nood om bestaande functies te herdefiniëren als direct gevolg van Covid-19.  

Bredere talentpools

Nu bedrijven verandering willen omarmen en meer veerkrachtige, flexibele en wendbare arbeidskrachten aantrekken, wordt ook de talentpool veel groter.

Talentpools over de hele wereld zijn plotseling uitgebreid omdat veel bedrijven hebben ontdekt dat ze effectief kunnen werken met werknemers op afstand. Voor sommige bedrijven betekent dit dat bestaande werkkrachten met belangrijke vaardigheden kunnen worden geheroriënteerd om op korte termijn bedrijfskritieke rollen te vervullen.

De opmars van digitale transformatie en e-commerce

Voor andere bedrijven hebben de veranderende eisen van de klant en nieuwe werkpatronen er dan weer toe geleid dat er plotseling een tekort aan vaardigheden is ontstaan. “Dat geldt met name voor digitale transformatie en e-commerce rollen,” zo ziet Joël Poilvache, Director bij Robert Half.

Daarnaast zegt 33% van de ondervraagden, als onderdeel van hun Covid-19-herstelstrategie, ook meer prioriteit te geven aan de digitale transformatie binnen hun bedrijf en richt 34% zich op e-commerce. Ter bevestiging van deze bevindingen zag Robert Half de afgelopen weken een toename in de vraag naar technische profielen zoals Security consultant en IT-audit-managers, omdat veel bedrijven hun IT-infrastructuur en online mogelijkheden verbeteren of uitbreiden als reactie op de veranderende vraag van klanten en consumenten.

Andere veelgevraagde vaardigheden

Naast digitale expertise, zijn de top vijf gevraagde vaardigheden in de sectoren met het meeste werkgelegenheid de volgende:

Bron: Robert Half

Het belang van soft skills

Dertig procent (30%) van de leidinggevenden is van mening dat ook de zogenaamde soft skills essentieel zijn voor het omgaan met de voortdurende spanningen en onzekerheden die met Covid-19 gepaard gaan.De top vijf van soft skills waar managers in België het meest naar op zoek zijn:

  • Wendbaarheid (38%);
  • Creatief inzicht (37%);
  • Intellectuele nieuwsgierigheid (33%);
  • Communicatie (30%);
  • Leiderschap (25%)

"Op basis van onze ervaring met post-covid-19 rekrutering en personeelsplanning met duizenden bedrijven van elke omvang, blijkt dat veel bedrijfsleiders proactief  te werk gaan bij het aannemen van toptalent tijdens de huidige recessie", aldus Joël Poilvache. “Het is nu een strategisch moment om ofwel functies te herdefiniëren, huidige medewerkers te herscholen en/of nieuwe combinaties van vast, tijdelijk en projectmatig personeel te overwegen om een slim, flexibel personeelsplan op te stellen.”