Privacyverklaring

De nieuwe werkplek

17 augustus 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
GL Mathieu Gijbels

Mathieu Gijbels opende deze zomer de deuren van een bijzondere vergader- of werkplek, ‘het boshuis’. Een werkplek in het groen naast het bedrijf, ver weg van een wifi-netwerk en andere afleidingen. Het boshuis past in een bredere aanpak om in de nasleep van de coronapandemie te werken aan de mentale en fysieke fitheid van haar medewerkers.

Mathieu Gijbels bouwde een bestaande vergaderunit om tot een inspirerende werkplek, waar mensen geconcentreerd en ver weg van een wifi-netwerk en andere afleidingen kunnen werken.

Solidair ontwerp

Voor het interieur klopte het bouwbedrijf aan bij Deusjevoo/UPspace. Deze interieurspecialist gaat ervan uit dat er plekken moeten zijn voor pauze, concentratie en om samen te werken. Het boshuis is ontworpen als oase van rust. Wie in de keet zit, waant zich in een bos. Ze staat overigens ook echt in het bos op de site van Mathieu Gijbels in Oudsbergen. Het design contrasteert bewust met de look en feel van het hoofdkantoor. Op die manier kan je ontsnappen en nodigt het boshuis uit ‘out of the box’ te denken.

Je moet trouwens goed uitkijken om de unit te vinden. De buitenkant van de keet is volledig omhuld met houten boomschijven en lijkt wel een houtstapel. 126 van die schijven zijn gepersonaliseerd met boodschappen die medewerkers tijdens het feest voor het 50-jarig jubileum van Mathieu Gijbels in 2019 neergeschreven of getekend hebben. Iedere schijf is brengt dus een unieke boodschap of wens. Per schijf die er toen gepersonaliseerd werd, schonk Mathieu Gijbels €1 aan Een Hart voor Limburg.

Mentaal kapitaal

De opening van het boshuis is meteen de start van een vernieuwd traject, waarmee Mathieu Gijbels aan de mentale en fysieke fitheid van haar medewerkers wil werken.

Chantal Vanaken, HR manager: “Op 9 september starten we met het werken aan de veerkracht van onze bedienden. Dat doen we samen met Streetwize van Arnaud Raskin. Begin volgend jaar bouwen we vanop die basis verder aan de wendbaarheid van onze mensen. Dat traject, waarvoor we samen werken met Better Minds at Work van Elke Geraerts, zal een stuk langer lopen en zich moeten verankeren in ons bedrijf. Later in 2022 gaan we samen met Motion to Balance uit Genk met een vernieuwd programma aan de slag om de fysieke fitheid van onze mensen nu en in de toekomst op peil te houden.”

Medewerkers tot aan hun pensioen en daar voorbij gezond houden en dat op fysiek en mentaal vlak. Dat is de uitdaging die bouwbedrijf Mathieu Gijbels op gebied van Human Resources (HR) aangaat. “We willen dat medewerkers zich goed voelen zodat ze zich steeds verder kunnen ontplooien tot en nog betere versie van zichzelf” vult Herman Verwimp (foto rechts), HR & Marketing directeur Mathieu Gijbels verder aan. “Daarvoor willen we een veilige en inspirerende werkplek creëren, waarin iedereen de ruimte vindt om zich verder te ontwikkelen.” Het bouwbedrijf wil op die manier de veerkracht en wendbaarheid van hun mensen op peil houden en verhogen.

Op de foto vlnr. Jo Peters (Deusjevoo), Katrien Spaas (Deusjevoo) en Herman Verwimp (Mathieu Gijbels)