De museumpas als eindejaarsgeschenk? Helemaal iets voor jouw bedrijf.

5 oktober 2020
Tekst
Partner Content
De museumpas als eindejaarsgeschenk? Helemaal iets voor jouw bedrijf.

Het najaar komt met rasse schreden naderbij, en dat betekent: cadeautjestijd. Voor wie zijn werknemers dit jaar wil verrassen met een origineel eindejaarscadeau is er de Belgische museumpas, die een jaar lang toegang geeft tot maar liefst 177 Belgische musea. Een attentie die bij nogal wat bedrijven in goede aarde valt, zo blijkt.

Veel organisaties of bedrijven zoeken voor hun eindejaarsgeschenk naar een cadeau dat aansluit bij hun missie of waarden, en dat is voor de Koninklijke Club van de Nationale Bank van België niet anders. Deze vereniging organiseert sport- en culturele activiteiten voor zo’n 1000 leden, en kon die leden de drie voorgaande jaren blij maken met het aanbod van een museumpas tegen verminderde prijs.

“Het lag bijna voor de hand,” vertelt bankbediende Bert Hervent, “aangezien de Nationale Bank niet alleen een Club maar ook een eigen museum heeft – en dat Museum van de Nationale Bank is opgenomen in de museumpas.” De attentie kan binnen de Club op groot enthousiasme rekenen, zo maakt Hervent op uit het feit dat er heel wat passen werden verlengd. Naast het fiscaal voordeel voor de Club vindt hij de museumpas vooral een positief en cultureel waardevol cadeau, dat goed aansluit bij de interesses van de clubleden.

Bij het Brusselse communicatiebedrijf ESN waren de reacties nog enthousiaster, getuige de mails die administratief medewerker Monika Schlegel ontving. “We wilden liever geen chocolade of andere materiële cadeaus aanbieden, maar een immaterieel cadeau waarmee je werkelijk iedereen een plezier kunt doen,” vertelt ze. Voor ESN was 2019 het eerste jaar met museumpas als eindejaarsgeschenk, en ondanks het feit dat corona tijdelijk roet in het eten strooide, is Schlegel vastbesloten dit jaar het initiatief te herhalen.

Ook Hervent hoopt opnieuw op de museumpas als eindejaarscadeau, niet in het minst om de musea te steunen. “Wij organiseren zelf activiteiten in de sportieve en culturele sfeer, we weten hoe moeilijk dat in deze tijden geworden is. En intussen is museumbezoek misschien wel een van meest veilige culturele activiteiten; de Belgische musea staan garant voor een coronaproof beleving.” Zo kunnen de Club-leden en de werknemers van ESN wellicht ook in 2021 met een gerust hart genieten van het moois dat in de Belgische musea te zien is.

Ook de museumpas aanbieden als eindejaarsgeschenk? Kijk snel wat de voordelen zijn.

https://www.museumpassmusees.be/nl/bedrijfsgeschenk