Privacyverklaring

De Lijn werkt aan een IT-vijver

30 november 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
De Lijn

De Lijn organiseerde een Big Data Challenge voor ICT’ers. De vervoersmaatschappij hoopt op die manier de interesse te wekken van potentiële kandidaten.

Jonge en ervaren professionals, studenten of ook medewerkers van De Lijn konden van 15 september tot 18 november deelnemen aan een onlinewedstrijd en prijzen in de wacht slepen. De Lijn blikt tevreden terug op de Big Data Challenge, met 974 deelnemers, waaronder 504 professionals, 435 studenten en 35 collega's van De Lijn.

De beste 55 deelnemers werden uitgenodigd voor de finale: de 20 beste professionals, de 20 beste studenten en de 15 beste medewerkers van De Lijn. De finalisten werden verdeeld in groepen en kregen een laatste opdracht: een applicatie bedenken die de bezettingsgraad op de voertuigen van De Lijn in kaart brengt.

De finale was bedoeld om het team te bepalen dat de creatiefste en meest doordachte oplossing leverde. Elke deelnemer van het winnende team ontving een waardebon van 500 euro. De vakjury bekroonde Victor Le Pochat, Tom Thevelein, Jeroen Craps, Hasan Salim Kanmaz en Tom Allard.

De Lijn organiseerde de challenge met EDITx. Hun doel is om kwaliteitsvolle talentenpools van deelnemers te creëren. EDITx heeft de ambitie om tal van wedstrijden te houden, rekrutering te vergemakkelijken en de employer branding van zijn partners te versterken.