De arbeidsmarkt op pauze

5 oktober 2020
Tekst
Partner Content
De arbeidsmarkt op pauze

Sinds de lockdown is er weinig beweging op de arbeidsmarkt. Uit een analyse van Acerta blijkt dat er tot 15% minder arbeidscontracten van onbepaalde duur beëindigd en tot 41% minder nieuwe arbeidscontracten van onbepaalde duur afgesloten zijn sinds de lockdown. De oorzaak is niet ver te zoeken.

Geen overhaaste beslissingen

Tijdens de crisis gingen bedrijven in overlevingsmodus. Door de maatregelen van de overheid konden ze terugvallen op vangnetten, zoals tijdelijke werkloosheid en het corona-ouderschapsverlof. Hierdoor werden overhaaste beslissingen vermeden.

Sinds de lockdown zijn er tot 15% minder contracten van onbepaalde duur beëindigd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Een goede reflex, want de arbeidskrapte zal ook na de coronacrisis blijven aanhouden. Je houdt je waardevol talent, ook in deze uitdagende tijden, best aan boord.

Werkgever neemt initiatief ontslag

Acerta stelt een interessante trendbreuk vast: sinds mei 2020 ligt het initiatief tot ontslag bij de werkgever. Voorgaande jaren lag deze beslissing eerder bij de werknemer. In bijna drie op de tien beëindigde contracten ging het om een gedwongen ontslag.

Ga je over tot een gedwongen ontslag? Dan moet je als werkgever in sommige gevallen een outplacementtraject voorzien. Zo verzeker jij je ex-medewerker van een vlotte herlancering op de arbeidsmarkt. Wat outplacement precies is? Je leest er hier meer over.

Alternatieven voor ontslag

De coronacrisis brengt heel wat financiële en economische consequenties met zich mee. Overweeg je ontslag om je organisatie gezond te houden? Overweeg dan ook alternatieve opties zoals het uitlenen van medewerkers aan sectoren die nu pieken.

Het voordeel van deze oplossing? Jouw personeelskosten dalen én je werknemer werkt elders aan zijn talenten. Zo heb jij de tijd om te herstellen en deze moeilijke periode te overbruggen. Want herlanceren vanaf nul (omdat je medewerkers hebt moeten laten gaan, en een tijd later opnieuw hebt moeten rekruteren) is hoe dan ook niet het ideale scenario voor een snelle doorstart.

Deel je werknemers met andere werkgevers

Ontdek Bridge, het online deelplatform voor werkgevers. Heb je een tijdelijk overschot aan werknemers die je niet wilt laten gaan? Of ben je op zoek naar medewerkers om de verhoogde werkdruk te kunnen dragen? Bridge biedt mogelijkheden.

Ontdek Bridge