Crisis fnuikt positieve trend naar meer vrouwelijke arbeidsparticipatie in VS

12 oktober 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Crisis fnuikt positieve trend naar meer vrouwelijke arbeidsparticipatie in VS

Vrouwen waren tot voor de gezondheidscrisis steeds aanweziger in corporate Amerika. Er was ook op topniveau een trage maar positieve trend tussen 2015 en 2020. Sedert de Covid-19 pandemie lijkt die trend gebroken.

Er was dus een positieve trend aan de gang in het Amerikaanse bedrijfsleven en dat gold ook voor topposities. Tussen 2015 en 2020 groeide het aandeel van vrouwen op SVP-niveau van 23 naar 28 percent en van 17 naar 21 percent op C-niveau. Vrouwen bleven dus duidelijk ondervertegenwoordigd, zeker gekleurde vrouwen, maar er was tenminste beterschap.

Wat zijn factoren die deze trend nu afbreken? De pandemie accentueerde een aantal factoren die iedereen treffen, maar toch vooral vrouwen. Die overwegen méér dan mannen om minder werk te maken van een carrière of zelfs om niet langer te werken.

De factoren die daar een rol spelen:

  • een gebrek aan flexibiliteit bij de werkgever;
  • het gevoel altijd beschikbaar te moeten zijn voor het werk (always on);
  • extra werk met huiswerk en zorgtaken door Covid-19;
  • de bezorgdheid dat je prestatie negatief zal worden beoordeeld doordat je meer tijd moet stoppen in zorg tijdens de pandemie;
  • zich ongemakkelijk voelen om gevoelens te delen met collega’s over die uitdagingen;
  • zich uitgesloten voelen van beslissingen die je dagelijks werk betreffen;
  • worstelen met het gevoel niet helemaal zichzelf te kunnen zijn op het werk.

Allemaal factoren die een aantal vrouwen harder voelen dan de gemiddelde man. Maar zwarte vrouwen bijvoorbeeld kampen extra sterk met het gevoel dat ze zichzelf niet kunnen zijn in de werkomgeving.

Bron: McKinsey & Company, Women in the workplace 2020