Coaching voor iedereen bij Better Minds Coaching

11 januari 2021
Tekst
Partner Content
Coaching voor iedereen bij Better Minds Coaching

Inzetten op mentaal welzijn en coaching is niet langer een luxe, maar een must-do: het mentaal kapitaal van bedrijven en organisaties zijn de medewerkers zelf. En veerkrachtige medewerkers presteren beter, tonen een groter engagement en voelen zich betrokken.

Met keynotes, inspiratiesessies en leiderschapstrajecten planten bedrijven vaak een zaadje in hun organisatie. En dat vindt dan vruchtbare grond. Medewerkers voelen de behoefte om zich individueel te laten coachen, zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen en ontplooien. Bedrijven gaan steeds vaker in op deze vraag en geven hun medewerkers de mogelijkheid zich te laten coachen rond verschillende thema’s zoals leiderschap, loopbaan, stress en focus.

Better Minds Coaching is een divisie van Better Minds at Work, de organisatie van Elke Geraerts, die inzet op mentaal welzijn in organisaties. De coaches van Better Minds begeleiden zowel directieleden, leidinggevenden en medewerkers bij hun individuele of teamnoden. Zij zitten als onafhankelijke partij inhouse bij klanten of zetten externe coachingstrajecten op. Ook hebben zij in partnership met enkele klanten een coachingsplatform gebouwd, waarbij medewerkers digitaal rechtstreeks met een coach contact opnemen.

Stel dat jouw bedrijf dit niet aanbiedt, kan je ook zelf aan de slag?

Drie jaar geleden stelde Elke zich de vraag hoe ze de wetenschappelijke inzichten over het brein die ze deelt in organisaties, ook rechtstreeks beschikbaar kon maken voor de particuliere markt. De vraag stellen, was ze beantwoorden. Het erkende loopbaancentrum van Better Minds Coaching, zag het licht, met als hoofddoel coaching gemakkelijk toegankelijk te maken.

Ann Devynck leidt Better Minds Coaching en vertelt: “ons centrum bestaat uit coaches die allemaal jarenlange expertise hebben in het bedrijfsleven en ondernemerschap.

Ze werken vanuit de <Better Minds> filosofie. We vertrekken altijd vanuit het geloof in het potentieel van het brein en de mentale kracht om het leven zelf stevig in eigen handen te nemen. Daarbij krijgt elke coachee een individuele aanpak op maat, want iedereen is anders en heeft andere noden. Al onze coaches zijn doordrongen van de warmmenselijke en authentieke aanpak waar we bekend voor staan. Onze kwalitatief wetenschappelijk onderbouwde manier van werken, positiviteit en enthousiasme maken van elk coachingstraject een succes.

Coaching - Better Minds at Work

Hiervoor kan je bij Better Minds Coaching terecht:

Loopbaanbegeleiding

Onze coaches staan hun coachees bij in hun loopbaanpad. De vraagstelling kan daarbij heel gevarieerd zijn: ‘zit ik in de juiste job, moet ik wisselen, hoe meer energie of zelfvertrouwen krijgen, hoe leiderschap aanpakken’? Het doel van het coachingstraject is de mentale conditie te versterken zodat de coachee het beste uit zichzelf kan halen. Loopbaancoaching leidt trouwens maar in 20% van de situaties tot veranderen van werk. De focus ligt dus veel meer op talenten ontdekken, potentieel boosten en de kracht ontwikkelen om het leven zelf in handen te nemen.

Veerkrachtcoaching

Onze veerkrachtcoaches leren hun coachees met meer focus en energie aan de slag te gaan en beter om te gaan met tegenslagen, stress of drukte in privé en/of werksituatie. Ze werken ook rond efficiënte tijdsbesteding zodat topprestaties geleverd kunnen worden.

Gezondheidscoaching

In deze trajecten staan onze coachees samen met hun coaches stil bij de gedachten en emoties die gedrag leiden. Ze leren wat het brein nodig heeft om nieuwe gewoontes rond bijvoorbeeld gewichtsverlies, hartcoherentie en slaap aan te leren én ook vol te houden. Gewoontes die passen bij het persoonlijk, professioneel en sociaal leven.

Al onze trajecten zijn onderbouwd met wetenschappelijke modellen en steunen op de positieve psychologie. Ze bieden praktische handvaten, tools en tips. De coach is daarbij een kwalitatieve expert die zijn coachee begeleidt in zijn vraagstuk. In Vlaanderen hebben we de voorbije jaren honderden mensen doen nadenken over hun carrière en toekomst. En daar zaten alle profielen tussen, van topmanagers tot ingenieurs en kleuterjuffen, van executive managers tot hun secretaresse of secretaris,” vertelt Ann.

Erkend loopbaancentrum
Better Minds Coaching is een erkend loopbaancentrum. Via de loopbaancheques van de VDAB betalen werknemers en zelfstandigen slechts 10 euro per uur voor individuele coaching.

Wil je zelf gecoacht worden?

Boek een gratis kennismakingsgesprek of bel ons even op +32 (0)3 297 32 23.

Wil je als organisatie je medewerkers een coach aanbieden?

Of wil je even sparren over mogelijkheden rond coaching in je bedrijf? Stuur een mail naar info@bettermindsatwork.com of bel ons op +32 (0)3 297 32 23.

Zelf coach worden bij Better Minds Coaching?

Ben jij reeds coach en wil je met je coachingsskills aan de slag bij Better Minds coaching? Schrijf je dan in voor de volgende infosessies op 20 januari of 18 februari.