Ceo Unilever ziet toekomst met slechts ‘paar dagen’ werk op kantoor

27 juli 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Ceo Unilever ziet toekomst met slechts ‘paar dagen’ werk op kantoor

De ceo van Unilever, Alan Jope, voorziet een toekomst met kantoorwerk gedurende ‘een paar dagen per week’ en ‘twee of drie thuis’. In een voor de rest somber bericht zag hij hoe de crisis veel productiviteit en flexibiliteit aan het licht bracht in zijn teams. Het kantoorwerk wordt een stuk ‘hybrider’.

Alan Jope is overigens niet optimistisch: hij voorziet een diepe en lange recessie. De crisis heeft het consumptiegdrag van de consument veranderd. Velen houden de vinger op de knip, zo stelt ‘s werelds grootste producent van huishoudproducten vast.

Na vier maanden thuiswerken in Groot-Brittannië wil de Britse premier Boris Johnson de beslissing over thuis- of kantoorwerk bij de bedrijven leggen vanaf 1 september. Unilever ceo Alan Jope wil de zaak heel behoedzaam aanpakken voor de 2.000 betrokkenen in Groot-Brittannië (wereldwijd heeft de groep een slordige 50.000 kantoorwerkers). Ze zullen geleidelijk terugkeren “enkel als er continu vooruitgang geboekt wordt in het beheersen van de ziekte.”

“We zullen nooit teruggaan naar 100% van de tijd van onze kantoorwerkers die gespendeerd wordt op kantoor. We zien een hybride toekomst voor werk waarbij mensen misschien een paar dagen op kantoor werken en twee of drie dagen thuis. Deze (ervaring) ontsloot geweldige productiviteit en flexibiliteit binnen onze Unileverteams,” zo concludeert de ceo.

Bron: Unilever surge makes it most valuable FTSE company at £121bn, The Guardian