Brussels Airlines zoekt met Randstad naar tijdelijke jobs voor werkloos personeel

8 oktober 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Brussels Airlines zoekt met Randstad naar tijdelijke jobs voor werkloos personeel

Veel medewerkers van Brussels Airlines zijn nog steeds tijdelijk werkloos en dat kan nog een tijd duren. Om de financiële en sociale impact voor haar medewerkers te beperken, sloot Brussels Airlines een partnerschap met Randstad om werknemers die dat willen, aan een tijdelijke baan te helpen.

Terwijl de crisis in de luchtvaart blijft aanslepen, wil Brussels Airlines haar medewerkers de mogelijkheid bieden om een andere tijdelijke baan te zoeken tot ze hun taken bij Brussels Airlines kunnen hervatten. Daarom werd een partnerschap aangegaan met Randstad. Het is de eerste keer dat zo'n partnerschap wordt aangegaan tussen een bedrijf en een uitzendbedrijf. Randstad zal het personeel van Brussels Airlines begeleiden naar een tijdelijke job in een andere sector. 

Dat kan ook de werkloosheidskosten drukken. De RVA-uitkering voor technische werkloosheid wordt vervangen door een loon van de nieuwe werkgever. Brussels Airlines besliste om de bedrijfspremie die zij sinds maart toepast, wel verder uit te betalen.

“We hopen dat dit kan helpen om de last te verlichten terwijl we wachten op de herlancering van de toeristische industrie,” zo zegt Bert Van Rompaey, Hoofd Human Resources en Change Management bij Brussels Airlines.

Momenteel loopt een proefproject voor het rekruteren van het cabine- en cockpitpersoneel. Vanaf 15 oktober zal het systeem worden uitgerold naar de hele Brussels Airlines gemeenschap.