Privacyverklaring

Brits wetsvoorstel: alle jobs zijn flexibel tenzij werkgever zegt waarom niet

22 augustus 2019
Tekst
Jo Cobbaut

Elke werknemer zou elke baan automatisch flexibel moeten kunnen invullen. Laat dat niet afhangen van de vraag van de individuele werknemer. De werkgever die dat niet wil, moet dat expliciet zeggen.

Het conservatieve parlementslid Helen Whately stelde dit voor in het Britse parlement in juli. De eerste lezing overtuigde het parlement alvast van de nood aan een tweede lezing.

Vijf dagen en veertig uur voorbijgestreefd

Werknemers zouden dus expliciet moeten aangeven waarom ze hun job niet flexibel willen laten invullen. De week van veertig uur en vijf dagen was zinvol in een tijd van gezinnen met één kostwinner en een moeder aan de haard, maar dat is niet langer hoe moderne families hun leven willen leiden, luidt de redenering.

MP Whateley argumenteert onder meer dat dit de loonkloof zou helpen dichten, een grote hulp zou zijn voor ouders en ondernemingen zou helpen om hun medewerkersverloop te verkleinen.

Grote behoefte

Vandaag geven te veel vrouwen tegen hun zin hun werk op of gaan ze deeltijds werken om voor de kinderen te kunnen zorgen doordat hun werkgevers onvoldoende flexibiliteit willen geven. "Dat verankert het veronderstelling dat mannen de kostwinnaars zijn en vrouwen de huishoudsters", meent Whately.

Het parlementslid van de Britse Conservatieven stelt dat 87 procent van alle Britse werknemers graag flexibel zou werken, maar slechts 9,8 procent van de jobs voor salarissen van meer dan 20.000 pond (22.000 euro) worden gepositioneerd als flexibel. Vandaag kunnen Britse medewerkers flexibel werk vragen op voorwaarde dat ze ononderbroken 26 weken voor dezelfde werknemer gewerkt hebben. De werkgever kan dat toestaan of niet toestaan.

Psychologie

Whately stelt de vraag: Wat als we nu eens altijd de vragen of een job flexibele kan worden ingevuld? Hoeveel werkgevers zouden tot de conclusie komen dat het eigenlijk geen verschil maakt waar of wanneer het werk gedaan wordt, zolang het maar gedaan wordt? We weten hoe krachtig de psychologie is van het opt-outmechanisme versus dat van opt-in.

Whately wijst naar een vergelijkbare maatregel voor pensioenen. Voor de pensioenen maakte de automatische inschrijving alvast een einde aan de vermindering van het aantal mensen dat spaart in een werkgeversregeling voor een pensioen.

Bron: BBC, Regus Belgium, HelenWhately.org.uk