Betrokken medewerkers in tijden van verandering

15 oktober 2020
Tekst
Partner Content
Betrokken medewerkers in tijden van verandering


Niet “VISION”, maar wel “HOLDING” is het facet van leiderschap dat zorgt voor betrokken medewerkers. Zowel in rustiger vaarwater, maar zeker nu tijdens de corona-storm (Petriglieri, 2020).

Holding


Holding bestaat uit 2 delen.

Als leidinggevende of HR verantwoordelijke moet je enerzijds de spanning opvangen, de onzekerheid durven benoemen, een rots in de branding zijn voor de onrust die er mogelijks in je organisatie of team heerst. Anderzijds ligt je opdracht in het interpreteren van de beschikbare informatie en het helpen van medewerkers om er een lijn in te vinden, en er zin aan te geven.

Hoe verleidelijk het ook is om nu over te gaan tot ‘command & control’, het zijn de leiders (teamleiders én HR-professionals) die hun medewerkers ‘holden’ en die zich verzekeren van betrokken medewerkers, nu en in de toekomst.

Meer weten?

Schrijf je in op het webinar van Obelisk. Liesbeth Vanhelmont geeft je handvaten om de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden vanuit haar brede ervaring als begeleider organisatie-ontwikkelingstrajecten bij Obelisk. Hierin wordt ze bijgestaan door "Wat zegt de Wetenschap" Kathleen Vangronsvelt (PhD en professor Antwerp Management School).

Betrokken medewerkers - webinar - obelisk