Belgische bediende is tevreden

14 januari 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Belgische bediende is tevreden

Acht op de tien van de Belgische bedienden zijn 'helemaal' tevreden over hun huidige functie. Belangrijkste factor daarvoor is de jobinhoud. De fijne werksfeer komt op de tweede plaats, verloning pas op de derde.

Robert Half liet een jobtevredenheidenquête uitvoeren, die de mening meenam van een duizend Belgische bedienden.

Jobinhoud

Voor het bepalen van het werkgeluk zet de Belgische bediende een interessante jobinhoud (68%) bovenaan, gevolgd door een fijne sfeer en relatie met collega’s (62%) en een goede verloning (49%). Daarnaast noemt 34% het gevoel van zinvol werk te verrichten.

Vrouwen leggen meer de nadruk op softe redenen zoals jobinhoud (72% versus 64% bij mannen) en een goede band met collega’s (70% versus 54%) dan mannen. Mannen geven op hun beurt meer voorrang aan het loon (55% versus 44%).

Een goede klik met de bedrijfscultuur is dus erg belangrijk. Jeroen Diels, director bij Robert Half, verwijst naar vorig onderzoek, waaruit blijkt dat bedrijfscultuur en jobinhoud de voornaamste redenen zijn voor ontslag binnen de zes maanden.

Vast contract, kleine organisatie en flexibiliteit

Bedienden in een kleine onderneming geven significant vaker aan dat ze tevreden zijn met hun job (83% tegenover 69% in middelgrote ondernemingen en 75% in grote ondernemingen).

Bedienden uit grotere organisaties beklemtonen dan weer het loon voor het bepalen van hun werkgeluk (18% tegenover 9% in middelgrote bedrijven en 14% in kleine bedrijven).

En flexibiliteit?

Ook wanneer werknemers hun werkuren (deels) zelf kunnen bepalen, noemen ze zichzelf vaker tevreden (81%) dan wanneer ze vaste werkuren opgelegd krijgen (73%). Toch komt flexibiliteit pas op de vijfde plaats wanneer gevraagd wordt naar wat hen dan tevreden maakt in hun job.

De gelukkigste werknemers zijn dus werknemers met een contract van onbepaalde duur (77% tegenover 69%), in een kleine organisatie en met flexibiliteit in tijd.

‘De ideale job bestaat niet’

29% van de Belgische bedienden verwacht niet dat ze ooit hun ‘ideale job’ zullen bereiken. Een op de drie (31%) zegt zijn of haar ideale job nog niet gevonden te hebben, maar wel een duidelijk actieplan te hebben om die functie te bereiken. Een op de vijf (19%) noemt de kans groot dat ze een lager loon zouden accepteren in ruil voor hun droomjob.

De meest voorkomende drijfveren van mensen die naar een nieuwe job zoeken zijn

  • te weinig doorgroeimogelijkheden (43%),
  • de nood aan een nieuwe uitdaging (34%) en
  • ontevredenheid met het loonpakket (33%).