Ann Cattelain wordt nieuwe ceo van Federgon

30 september 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Ann Cattelain wordt nieuwe ceo van Federgon

Op 1 oktober 2020 geeft Herwig Muyldermans zijn functie als ceo van Federgon door aan Ann Cattelain. De nieuwe ceo wil de federatie van de hr-dienstverleners het digitale tijdperk binnenloodsen.

Herwig Muyldermans werd ceo bij Federgon in januari 1990. Tijdens zijn loopbaan zette hij mee zijn schouders onder de verdere uitbouw van de uitzendsector en gaf hij de hr-dienstverleners een belangrijke stem in het arbeidsmarktdebat. In 2004 stond Muyldermans ook mee aan de wieg van het systeem van de dienstencheques. “Een van de belangrijkste en succesvolste tewerkstellingsmaatregelen van de laatste decennia”, aldus Herwig Muyldermans.

Ann Cattelain behaalde een master in de rechten aan de KULeuven en startte haar carrière in de verzekeringssector. In 1997 ging ze aan de slag bij Federgon als Legal Advisor, in 2005 werd ze er Legal Director.

Ann Cattelain wil Federgon het nieuwe digitale tijdperk binnenloodsen aan de hand van nieuwe strategische prioriteiten. Ze wil dat Federgon dé referentie wordt voor alles wat arbeidsmarkt en HR is. “Het is vandaag duidelijk dat de hr-dienstverleners noodzakelijk zijn om een sterk arbeidsmarktverhaal te schrijven.”

Ook Nico Reeskens, Country Manager van de Adecco Group en voorzitter van Federgon, is tevreden: “De hr-dienstverleners zijn een essentiële schakel voor onze arbeidsmarkt. Onze bedrijven zijn partner van kandidaten, bedrijven en overheden. Herwig heeft hierin een heel grote verdienste en we zijn hem hier dankbaar voor”, zegt Nico Reeskens. “Ann Cattelain komt ook uit het Federgon-huis en staat klaar met een ambitieus toekomstplan, dat schept vertrouwen bij de leden. Een goed werkende arbeidsmarkt is de topprioriteit, de hr-dienstverleners zullen hierin een belangrijke rol spelen”, benadrukt Nico Reeskens.