Angst voor heropflakkering fnuikt vacature-aanbod

22 september 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Angst voor heropflakkering fnuikt vacature-aanbod

De coronacrisis laat zich nog altijd sterk voelen in het Belgische vacatureaanbod: vergeleken met dezelfde periode vorig jaar ligt het aanbod maar liefst 42 procent lager.

Dat meldt vacaturesite Indeed. “Het aantal openstaande vacatures is tussen midden maart en begin juni ronduit gekelderd,” zegt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed Benelux. “Vanaf midden juni leek de markt weer op te leven, maar de angst voor een tweede besmettingsgolf gooide alsnog roet in het eten. Daardoor ligt het aanbod momenteel nog altijd 42 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Na het Verenigd Koninkrijk is België dus het land waar we de grootste impact zien van de coronacrisis op het vacatureaanbod.”

Flexijobs populairder

Opvallend: het aantal beschikbare flexijobs is relatief wel aan het stijgen. De voorbije twee jaar zat deze formule sterk in de lift; in januari 2019 zagen we bijvoorbeeld een stijging van 440 procent tegenover dezelfde periode in 2018, en dit jaar kwam daar aanvankelijk nog eens 168 procent bovenop. Maar in februari ontstond er plots er een atypische daling in het aanbod, met een dieptepunt midden mei, te wijten aan de COVID-19 pandemie.

Sedert gaat de curve weer de hoogte in, gelijklopend met de versoepeling van de lockdownmaatregelen, zoals de heropening van restaurants en winkels voor niet-essentiële aankopen. Op 16 mei jongstleden waren er nog maar 1.744 flexijobs per miljoen vacatures in België; op 16 juli was dat al opgelopen tot 2.270 per miljoen, een stijging van dertig procent. In diezelfde periode zien we in het ‘algemene’ vacatureaanbod nauwelijks enige beweging komen.

Niet geheel onverwacht zijn de meeste flexijobs bestemd voor verkopers, horecamedewerkers en winkelmedewerkers, en zijn ze vooral terug te vinden in de voedingssector, de handel en kleinhandel. Naast de flexibiliteit die flexijobbers met zich meebrengen, is er doorgaans ook minder tijd nodig om hen op te leiden in vergelijking met studenten, omdat er vaak toch enige technische voorkennis is, waardoor ze sneller inzetbaar zijn in piekperiodes. Ook is er een minder hoge rotatie dan bij studentenjobs.

Zorgbedrijven rekruteren volop

Een ander duidelijk gevolg van de coronacrisis is de aanwezigheid van maar liefst vier zorgbedrijven in de top-tien van de Belgische organisaties die het hoogst aantal vacatures aanbieden op Indeed. Dat zijn i-mens, een recent opgerichte zorgorganisatie waarin enkele grote namen uit de zorgsector opgegaan zijn, Familiehulp, Ferm en het Wit-Gele Kruis.

“Dit toont heel duidelijk dat er aanzienlijk wat vacatures zijn in de zorgsector,” zegt Arjan Vissers: “Dit is een recent fenomeen – in ons vorig onderzoek, dat in oktober 2019 plaatsvond, stond geen enkele van die organisaties in de top-tien.”

Onderwijs on hold

Een heel ander beeld geeft de onderwijssector. Indeed ziet niet de gebruikelijke piek in de maand augustus. Het aanbod blijft op het traditioneel lage niveau van mei en juni. Arjan Vissers: “Ook dit is wellicht een gevolg van de coronacrisis. Men lijkt de rekrutering van nieuwe leerkrachten uit te stellen tot er meer zekerheid is over het verloop van het nieuwe schooljaar.”