Privacyverklaring

Agoria lanceert Digitaal Skills Paspoort

24 mei 2019
Tekst
Jo Cobbaut

Technologiefederatie Agoria neemt het voortouw voor een ‘digitaal skills paspoort’ voor 4,5 miljoen Belgen. "Zoals elk huis een energieprestatiecertificaat heeft, moet ook elke mens over een digitaal skills paspoort beschikken", zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

De technologiefederatie zal het digitaal skills paspoort tegen 2020 ontwikkelen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Actiris, Forem en verschillende IT-ondernemingen.

Jonge parels

Zo’n honderdvijftig ‘jonge parels’ kregen op een congres in aanwezigheid van koning Filip een digitaal skills paspoort. Het betrof talenten uit intensieve begeleidingstrajecten zoals Girleek, Molengeek en Seat@the table.

"De digitalisering heeft een impact op de gehele arbeidsmarkt. Uit de arbeidsmarktstudie ‘Be the change’ van Agoria blijkt dat 4,5 miljoen mensen die werken hun vaardigheden regelmatig moeten ‘upgraden’. Het gemiddelde gewenste niveau van digitale competenties neemt overal toe en ook het gewenste niveau van algemene vaardigheden komt hoger te liggen. Er is dus voor vrijwel elke werkende verandering op komst", zegt Marc Lambotte.

Digital Skills Indicator

Een klassiek cv is maar één deel in het verhaal van competenties en ervaring. Het skills paspoort geeft een inzicht in ervaringen en talenten. De ‘digital skill indicator’ van Agoria is dan ook één van de inputs waarbij een inzicht wordt gegeven in 24 verschillende digitale vaardigheden. Deze zullen dan de standaard in de markt moeten uitmaken zodat er op basis van een ‘universele taal’ met mekaar kan worden gepraat.

Validatie

Niet enkel het gebruik van een universele taal is belangrijk. De aangegeven skills moeten gevalideerd zijn en gevalideerd blijven. Skills hebben immers maar een bepaalde levensduur en moeten dus worden bijgewerkt.

Marc Lambotte: "Beschouw het als een soort diploma maar eentje met een vervaldatum. Hoe zal de validatie dan gebeuren? Via een online test met een resultaatsrapport."

Zo ziet ook een (potentiële) werkgever over welke skills de medewerker beschikt en op welk niveau ze zich bevinden. Als het niveau voldoende hoog is en je voldoende punten scoort, krijg je een certificaat met een einddatum. Een onderneming kan de competenties nog verder op maat aanscherpen om nog specifieker training aan te bieden.

Eén database voor skills

Als bepaalde skills nog niet of in onvoldoende mate aanwezig zijn, kunnen die online verder ontwikkeld worden. Aangezien er één actor is die alle data beheert, wordt het individuele skills paspoort automatisch bijgewerkt met de behaalde punten en kennisniveau. Die actor is dan VDAB, Forem of Actiris. Zij hebben al een database met een universele taal wat andere competenties betreft. De digitale skills zullen hier aan worden toegevoegd.