5 tips voor het perfecte thuiskantoor

16 november 2020
5 tips voor het perfecte thuiskantoor

De voorbije maanden hebben we ons allemaal aangepast aan de uitdagingen die COVID-19 met zich meebracht. Veel werknemers werken ook vandaag nog altijd van thuis uit. Maar hoe wen je aan dat thuiswerken? En hoe zorg je ervoor dat dat ook ergonomisch kan?

1. Creëer een passende ruimte

Gezondheid en welzijn - nu extra belangrijk - zijn de fundamenten van productiviteit. Een ruimte kan als ergonomisch worden beschouwd als ze aansluit bij jouw functionele behoeften. Je moet er alles aan doen om persoonlijke, aangewezen werkplekken in je huis te creëren, aangezien dit essentieel is voor de productiviteit.

2. Kies voor aantrekkelijk meubilair

Heb je niet de ruimte om een afgesloten kantoor te maken? Kies dan voor meubilair dat perfect aansluit bij je leefruimte: warme materialen en stoffen zorgen ervoor dat je bureau één wordt met je woonruimte. Scandinavisch designmeubilair voelt zich overal thuis, en zorgt ervoor dat jouw werkplek de thuisomgeving niet domineert.

3. Ga voor natuurlijk licht

Gezien de vele gunstige effecten en gezondheidsvoordelen van natuurlijk licht, moet je je bureau zo dicht mogelijk bij het raam plaatsen. Als je een boost in vitamine D nodig hebt, beter wilt slapen en efficiënter wilt werken, of gewoon de ongezonde effecten van kunstlicht op je lichaam wilt verminderen, kan je simpelweg je bureau naast een raam plaatsen.

4. Kleuren beïnvloeden je humeur en je emoties ook

Goed gekozen kleuren hebben een opvallende invloed op het welzijn en de productiviteit. Zo kunnen grijze, witte of beige werkomgevingen depressies veroorzaken, terwijl lichte kleuren de motivatie boosten. Over het algemeen kunnen we stellen dat groen kalmerend werkt, blauw de productiviteit stimuleert, rood de aandacht versterkt en geel extra creativiteit opwekt. We moeten onszelf omringen met kleuren en planten die de lucht reinigen en ons in balans brengen.

5. Geluid

Geluid is een natuurlijk onderdeel van werken, maar te hoge geluidsniveaus kunnen de productiviteit aanzienlijk verminderen. Lawaai beïnvloedt je concentratie, stressniveaus en creatief denken. Ergernis en afleiding kunnen frustratie veroorzaken, wat het welzijn en de efficiëntie beperkt. Kalmerende geluiden en muziek kunnen de productiviteit verbeteren, dus het is een goed idee om dit ook in het thuiskantoor te gebruiken

Meer informatie: https://bit.ly/3jYltY3