Dimfna Vander Haeghen Boven: Dimfna Vander Haeghen, onder: Siska Janssens
Tekst
Patrick Verhoest

Implementatie van hr-processen

1 mei 2020
De snel groeiende hightechorganisatie voelde de nood aan hr-prioriteiten aan
Vijf studenten uit de EHSAL Management School trokken naar start-up Soundtalks voor een hr-project. Twee van hen liepen er nadien twee maanden extra stage.

Vijf studenten uit de EHSAL Management School trokken naar start-up Soundtalks voor een hr-project. Twee van hen liepen er nadien twee maanden extra stage.

De studenten volgden een Postgraduaat HRM, weet programmacoördinator Nathalie Pots. Via ervaringsgerichte teamprojecten zetten ze de theoretische concepten om naar de praktijk. Het was een dergelijk teamproject dat studenten Siska Janssens, Dimfna Vander Haeghen en 3 anderen bij Soundtalks bracht. 

Aan de slag met hr-processen

Bruno Vanneste is docent aan het Postgraduaat HRM aan Ehsal. Hij coacht studenten die projecten rond hr-processen aanpakken: “Ze moeten binnen een organisatie toepassen wat ze in andere vakken leerden. Daarvoor moeten ze in de huid van de hr-consultant kruipen. Ze gaan op zoek naar een klant en leveren hulp bij datgene waar die klant tegenaan loopt.”

Vijf fiches

Een projectteam trok naar SoundTalks. De start-up ontwikkelt geautomatiseerde monitoringtools voor vee. Dimfna Vander Haeghen: “Door de snelle groei had de hightechorganisatie hr-prioriteiten. We lieten hen bepalen waar de nood het grootst was. We legden ze vijf fiches voor waaruit ze konden kiezen: employer branding, competentiewoordenboek, voorafgaande selectie van cv’s, sollicitatiegesprekken/selectie, evenals preboarding. Uiteindelijk koos het bedrijf ons aan het werk te zetten rond het competentiewoordenboek en -profiel, naast het sollicitatiegesprek, omdat ze door hun sterke groei nood hadden aan nieuwe profielen.”

Siska Janssens: “We stelden een competentiewoordenboek op en gingen na welke kerncompetenties, technische en gedragsskills nodig waren en welk niveau de kandidaten moesten behalen. Het werd een leidraad om objectief te kunnen solliciteren. We werkten – naast het onthaal - ook het sollicitatiegesprek volledig uit.”

Stage

SoundTalks bood Siska Janssens en Dimfna Vander Haeghen de kans twee maand als student te werken en hun plannen in de praktijk om te zetten. Dimfna Vander Haeghen: “Het bedrijf moest twintig studenten aanwerven voor de zomerperiode. We hebben de vacatures online gezet en de sollicitaties opgevolgd. We stemden af wie werd aangeworven en verzorgden de onboarding.” 

Neventaken

De studentes werkten ook een fiets- en autopbeleid uit voor SoundTalks. Siska Janssens: “We verzorgden ook de omschrijving van de tien waarden waarrond het bedrijf wilde werken. We praatten met medewerkers om te zien wat die waarden voor hen persoonlijk betekenden. Dat werd nadien besproken met de leidinggevende.” Op LinkedIn zien ze vandaag dat de door hen voorgestelde sollicitatieprocedure nog wordt gevolgd. Teamleden delen de pagina’s met vacatures, zodat iedereen ambassadeur is van het bedrijf en een breder doelpubliek wordt aangesproken.