Marco Inglese, HR-directeur APK Group Marco Inglese, HR-directeur APK Group
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Jan Locus

Het team van Marco Inglese, HR-directeur APK Group

1 april 2019

Hoe ziet uw HR-team eruit?

Mijn team bestaat uit twaalf medewerkers. Sinds mijn komst, nu 5 maanden geleden, hebben wij ons team versterkt en de taken en verantwoordelijkheden in overleg herverdeeld. We hebben 7,5 medewerkers ingezet op administratie & payroll. Een persoon houdt zich bezig met alles wat opleidingen betreft en twee medewerkers beheren de HR-projecten. Onze payrollmedewerkers worden naargelang hun expertise en interesse ook gevraagd om aan bepaalde HR-projecten mee te werken. Wij hebben een sterk en uitgebreid team voor payroll en administratie omdat ik dat ontzettend belangrijk vind. De personeelsadministratie en payroll moet correct en tijdig gebeuren, zodat onze medewerkers zich hierover geen zorgen hoeven te maken. We willen de snel veranderende wetgeving volgen, alle administratie correct verwerken en de vragen van de medewerkers terzake beantwoorden. Dat is ons uitgangspunt en daarom heb ik er extra mankracht op gezet. We hebben verder ook twee medewerkers voor onze Nederlandse vestigingen.

Ook opleiding lijkt van belang in de wereld van APK Group?

De wereld rondom ons en de technieken veranderen heel snel. We moeten daarin mee zijn. Door het belang van opleiding, vorming en groei van onze medewerkers hebben wij binnen APK Group een ankerpunt aangesteld die alles wat met opleiding, vorming en training aangaat op de voet volgt. Zowel de verplichte, algemene als technische opleidingen passeren hier de revue. De persoonlijke ontwikkeling van de APK-medewerkers wordt centraal gesteld. Via het systeem van een contactpersoon weet de ganse organisatie waar ze terechtkan.

Hoe kijkt de organisatie naar HR bij APK?

Het bedrijf is de voorbije jaren sterk gegroeid, in omzet maar ook in aantal medewerkers. We moeten ons daaraan aanpassen. We hebben heel wat jongeren in de organisatie. Die willen zich geen zorgen maken over het administratieve. Wij hebben de plicht om hun hierover te ontzorgen. Vooral de jongeren willen ontplooiingsmogelijkheden aangeboden krijgen. Door de omvang van APK Group en de diversificatie van onze activiteiten zijn de mogelijkheden voldoende aanwezig. We willen opportuniteiten aanbrengen evenals horizontale en verticale doorgroei voor hen mogelijk maken.

Wat viel u op bij uw aankomst bij APK?

Ondanks de grootte van het bedrijf – naast de 1.100 medewerkers in België, ook 180 medewerkers in Nederland en 100 collega’s in Duitsland – is APK een familiaal bedrijf gebleven. We bieden de mogelijkheden van een groot bedrijf, hebben een vlakke structuur en er is een opendeurpolitiek bij directie en leidinggevenden. Iedereen kan bij elkaar binnen springen op elk moment. We hebben zeer korte communicatielijnen. Dat viel me het meest op tijdens mijn inwerkingsperiode.

HR-team APK Group