Karine Vandenberghe Karine Vandenberghe
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Jan Locus

Het team van Karine Vandenberghe, Corporate HR Director KPMG

1 mei 2019

Hoe ziet het HR-team van KPMG Belgium eruit?

Ons team telt 22 medewerkers, onderverdeeld in drie groepen. Het eerste onderdeel betreft comp & ben. Dat behelst alles wat verloning betreft, inclusief de expats. Ook mobiliteit is daar een onderdeel van, zowel de verplaatsingen van de KPMG-medewerkers in eigen land als de internationale mobiliteit van wie in het buitenland werkt.

Een andere belangrijke groep is die van werving en selectie. Ze moeten proactief talent zoeken op de arbeidsmarkt, zowel pasafgestudeerden als meer ervaren profielen. De zoektocht naar 300 tot 400 medewerkers per jaar is een belangrijke factor voor onze groei. We hebben daar een hardwerkend en heel gespecialiseerd team voor. Daarin zitten ook de collega’s die zich bezighouden met employer branding en sociale media.

De derde en laatste groep houdt zich bezig met talent development. Zij regelen de onboarding, in samenspraak met de HR-professionals van werving en selectie. Daarna zorgen ze ervoor dat hun collega’s zich blijvend ontwikkelen en groeien, zodat ze zich goed voelen en bij KPMG blijven. Wie uiteindelijk toch weggaat, moet dat in de beste omstandigheden doen en de banden met onze organisatie behouden. We zetten daarom ook in op onze alumniwerking: soms keren ex-KPMG-medewerkers terug met nieuwe ervaringen.

Hoe wordt het HR-team gepercipieerd binnen het bedrijf?

Ons HR-team wordt binnen de organisatie gezien als een uitermate professionele ploeg die heel nauw verbonden is met onze businessunits tax & legal, audit en advisory. Een aantal onder hen werkt al lang bij KPMG en anderen heel recent. Dat is de garantie voor een goede mix, waarbij we kennis over het bedrijf combineren met frisse inzichten. Toch werven we nog medewerkers aan voor onze ploeg. Het betreft businesspartners, die we overigens people relation managers noemen. Daarmee willen we het belang benadrukken van de relaties met de business en de rest van de organisatie.

Wat is u opgevallen aan het team dat u recent onder uw hoede nam?

Wat mij vooral opviel van bij het begin is hun toewijding. Ze hebben een ongelooflijke drive en houden echt van hun bedrijf. Ik noem ze KMPG-lovers. Dat is mooi om te zien. Hun professionalisme, hun connectie met iedereen in het bedrijf en hun sterke binding met de organisatie zijn echte troeven.

Het team van Karine Vandenberghe Het team van Karine Vandenberghe